Trainingen

Train-de-trainer continu verbeteren

We vinden het mooi wanneer ‘eigen mensen’ handen en voeten geven aan continu verbeteren. We werken daarom graag met ‘train-de-trainer’: wij trainen mensen uit jouw organisatie, zodat zij toegerust zijn om de organisatie vooruit te helpen op het continuverbeterpad.

Wij denken graag met je mee als je een organisatiebreed ontwikkeltraject in gang wilt zetten. Onder continu verbeteren verstaan wij: het verbinden van operationeel management, procesverbetering en houding en gedrag. We zijn daarin scherp op zaken als haalbaarheid, resultaatgerichtheid en timing, maar we hebben ook oog voor sfeer en verlangens. Waar hebben mensen behoefte aan, waar worden ze blij van? En bovenal: wat is passend voor jouw organisatie? Vaste elementen zijn werken met week- of dagstarts en werken met de A3-methodiek voor jaarplannen. Ook voor organisaties uit de publieke sector.

Vraag de uitgebreide brochure aan

 

Training implementeren bij de overheid met concrete methodieken

Als je werkt bij de overheid zijn er altijd nieuwe ontwikkelingen. Hoe laat je ze landen? We spijkeren je in vier dagen bij:

 • Concrete methodieken zoals scrum
 • Wat is jouw persoonlijke profiel?
 • Interactief en leren van elkaar
 • Veel ruimte voor je eigen vraagstukken

De opleiding is bedoeld voor managers, adviseurs, trainers en coaches die een rol spelen bij implementatieprocessen. Aan het einde van de opleiding heb je inzicht in factoren die een succesvolle implementatie bevorderen en belemmeren. Je hebt je rugzak gevuld met basiskennis over methodieken die werken en je bent in staat daar een goede keus in te maken. Eenvoudige elementen daaruit kun je zelf toepassen. Je weet wanneer welke methodiek of vorm geschikt is en wanneer niet. Je hebt inzicht in je eigen kwaliteiten en drijfveren in een implementatieproces en weet daar slim mee om te gaan. Je weet waar je eigen implementatiekracht ligt en je weet waar je ondersteuning nodig hebt voor een succesvolle implementatie.

Nieuwsgierig naar de inhoud van deze training? Vraag dan de uitgebreide brochure aan

 

Kennismaken met scrum voor de publieke sector

Scrum verovert snel terrein als praktische methode om in teamverband doelen te halen. Allang niet meer alleen in de ICT. We merken dat er veel vraag is naar het toepassen van scrum buiten de ICT. Ons aanbod is daarom toegesneden op scrum in de publieke sector. Wat is er dan anders? Waar moet je op letten?

In een halve dag laten we je kennis maken met scrum. Je gaat naar huis met basiskennis en weet hoe scrum een aanvulling kan zijn in jouw organisatie. Smaakt het naar meer? Volg dan de training Scrummaster in één dag.

 

Scrummaster in één dag

Scrum verovert snel terrein als praktische methode om in teamverband doelen te halen. Allang niet meer alleen in de ICT. We merken dat er veel vraag is naar het toepassen van scrum buiten de ICT. Ons aanbod is daarom toegesneden op scrum in de publieke sector. Wat is er dan anders? Waar moet je op letten? Leer in één dag wat scrum is en hoe je het toepast in jouw organisatie. In de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Wat is scrum en hoe ziet een scrumtraject eruit?
 • Wat is het verschil met projectmatig werken?
 • Wanneer kun je scrum wel toepassen en in welke situaties is scrum niet geschikt
 • Vaardigheden die je als scrummaster nodig hebt
 • Oefenen met de belangrijkste onderdelen van een scrumtraject

Na afloop ben je in staat om als scrummaster zelfstandig scrums op te starten en te begeleiden.

Meer informatie? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Basistraining A3-plannen (train-de-trainer)

Wil jouw organisatie met A3-plannen leren werken? In deze eendaagse training leer je wat daar allemaal bij komt kijken. In de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Kennis en achtergrond van de verschillende methodieken die er zijn en hun voor- en nadelen
 • Inzicht in de werking en toepassing van de A3-methodiek
 • Inzicht in wat er nodig is om de A3-methodiek in een organisatie te implementeren (voorbereiding, keuzes en besluitvorming, volgorde en planning)
 • Vaardigheden om A3-sessies met teams te begeleiden
 • Opzet van een teamsessie

Na afloop van de training heb je alle bagage die nodig is om A3-plannen in jouw organisatie te introduceren.

Meer informatie? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Terug