Resultaatgerichte werksessies

Startsessies: Aan de slag met een nieuwe opgave

Je hebt een opdracht die je niet in je eentje kunt realiseren, of een opdracht om iets nieuws tot stand te brengen. Je weet niet goed wat de eerste stap is die je kunt zetten. Dan begeleiden wij je in één of twee korte werksessies, zodat jullie op weg kunnen. Als het even kan, doen we dat gelijk met iedereen die betrokken is. We zijn daarbij actiegericht en hebben aandacht voor het evenwicht tussen snelheid en betrokkenheid. Door visueel te ondersteunen zorgen we voor eenduidige beelden en begrip. Dat biedt tegelijkertijd ruimte voor diversiteit in denkwijzen en oplossingen. Na de startsessie kun je gelijk met energie aan de slag.

 

SCRUM voor timeboxed resultaten

Wij vinden SCRUM een geweldige methode om kortcyclisch resultaten te halen, in bestaande of unieke teams. We gebruiken SCRUM het liefst voor klussen die mensen als een uitdaging typeren en waarbij ze elkaar echt nodig hebben. Bij SCRUM gaan leren en realiseren hand in hand. Zit je niet in het uitvoerende team, maar ben je opdrachtgever? Ook dan is SCRUM het overwegen waard. Reken er dan op dat wij je stevig bevragen, zodat je je rol als opdrachtgever echt kunt waarmaken.

 

StudioLEAN voor snelle procesverbetering

Soms heeft een proces een grondig verbetertraject nodig, soms volstaat een subtiele of snelle interventie. De Verbeterplaats heeft voor snelle procesverbetering de StudioLEAN-methodiek ontwikkeld. StudioLEAN biedt al het goede van de LEANfilosofie in een traject van maximaal drie dagdelen.

StudioLEAN is ook geschikt voor processen die grondige verbetering nodig hebben. Als het lastig is om verbetertijd vrij te maken, blijven problemen vaak in stand. Om dat te doorbreken helpt het om met kleine verbeteringen te beginnen. Denk groot, begin klein.

Inhuren als facilitator

Een werkconferentie kan een prachtige manier zijn om samen vraagstukken op te lossen of plannen te maken. Soms is het dan heel prettig zijn dat je voluit kunt meedoen, zonder tegelijk de tijd te bewaken, het gesprek in goede banen te leiden en op de energie van de groep te letten. Je kunt ons inhuren als facilitator voor een professionele voorbereiding en begeleiding. Wij zorgen voor een effectieve, plezierige bijeenkomst.

Terug