Dirk

Dirk

Dirk is altijd nieuwsgierig naar de wereld om zich heen. Hij wil van alles het fijne weten en is niet kieskeurig. Muziek, sport, taal en geschiedenis: Dirk is kampioen nutteloze weetjes en een aanwinst voor elk pubquizteam.

Als teamlid van Verbeterplaats bewijst hij zijn waarde door zich vast te bijten in vraagstukken totdat er een oplossing. Hij is op zijn best als hij kan improviseren. Dan is hij alert en ad rem, hij durft er te zijn en zet humor in om zaken scherp te krijgen.

In zijn studententijd leerde Dirk hoe de wereld op papier in elkaar zit. Dat de praktijk vaker anders is ontdekte Dirk in de loop van zijn loopbaan als jurist bij de overheid. ‘Al vrij vroeg leerde ik dat het niet gaat om gelijk hebben, maar om gelijk krijgen. Een wezenlijk verschil en tegelijkertijd een mateloos interessant fenomeen.’ Het inzicht dat het vooral mensen en hun drijfveren zijn die bepalen hoe de dingen lopen is voor Dirk belangrijk. Dat wil voor Dirk niet zeggen dat je dan maar moet loslaten hoe iets bedoeld is. Daarin is Dirk eerlijk en duidelijk.

De fascinatie voor drijfveren van mensen bracht Dirk tot het verbreden van zijn professie. Bij het begeleiden van verbetertrajecten of in de rol van procesbegeleider is Dirk steeds op zoek naar die drijfveren. Hij kijkt voorbij de inhoud naar waar het werkelijke knelpunt zit. Door zijn inzicht in wat mensen beweegt én door dat te benoemen, wordt het mogelijk om een gezamenlijk resultaat te behalen.

Behalve die enorme weetgierigheid, beschikt Dirk ook over een jaloersmakende hoeveelheid energie. Die weet hij slim te verdelen over zijn werk, zijn gezin, zijn inzet als hoofdredacteur voor Zware Metalen, zijn commissies, zijn gastdocentschap, zijn inzet op het voetbalveld.

 Profiel van Dirk weergeven


Terug