Gerdien

Gerdien

‘Nieuwsgierig blijven. Dat is langzamerhand wel een levensmotto geworden’. Gerdien houdt ervan om het bestaande ter discussie te stellen, en daagt je uit om telkens opnieuw en beter te kijken.

Gerdien is ook een scherpe denker. Ziet verbanden die anderen nog niet zien en brengt abstracte thema’s terug naar praktische en bruikbare invalshoeken. Hoofdzaken van bijzaken onderscheiden. Vervolgens de diepte in. Ze kan dat ook duidelijk uitleggen. Om haar verhaal kracht bij te zetten maakt ze het graag visueel. Duidelijk uitleggen heeft ze geleerd op scouting, waar ze acht jaar leiding heeft gegeven aan welpen en verkenners. Voor leken: kinderen van 7 tot 11 jaar en van 11 tot 15 jaar.

Gerdien houdt erg van taal. In haar rechtenstudie en haar werkjaren als jurist kwam dat goed van pas. Ook in organisatieontwikkeling heeft ze oog voor taal: hebben mensen dezelfde taal tot hun beschikking? Houden we ons verhaal zo eenvoudig mogelijk? Is er stiekem weer te veel Engels in geslopen?

Ontwikkeling in alle aspecten is een rode draad voor Gerdien. Ze is gedreven om werkwijzen en methoden telkens te verbeteren. Maar het mooiste vindt ze wat er tussen mensen kan ontstaan, als een gesprek spannend wordt en het dichtbij mag komen. Daarbij houdt ze telkens aandacht voor sfeer en verhoudingen. Natuurlijk blijft ze zichzelf ook ontwikkelen. Het liefst zou ze alles weten en kunnen. Een van de manieren om zichzelf te ontwikkelen is het lezen van (onwijs veel) boeken. Onlangs is ze begonnen met het leren van Japans.

Gerdien is vrolijk en creatief. Ook als ze niet aan het werk is, dan gaat ze graag tekenen of schilderen. Het liefst in de buitenlucht, thermoskan met koffie mee en aan de slag.

Achtergrond
Na haar rechtenstudie is Gerdien als jurist aan de slag gegaan bij Agentschap Telecom (ministerie van Economische Zaken). Na vijf jaar maakte ze de overstap naar de gemeente Assen en was daar onder meer continuverbeterdeskundige. In 2018 is Gerdien begonnen als hoofd leren en ontwikkelen bij GGZ Drenthe.

Profiel van Gerdien weergeven


Terug