Gerdien

Gerdien

‘Problemen zijn kansen in werkkleding’

‘Ik weet niet meer van wie het citaat is, maar het verwoordt precies hoe ik erover denk. We geven een situatie al snel het etiket ‘probleem’. Ik ben meer geneigd om het als een feit te zien, het van alle kanten te bekijken en te ontdekken waar de mogelijkheden zitten. ’

Gerdien is een scherpe denker. Ziet verbanden die anderen nog niet zien en brengt abstracte thema’s terug naar praktische en bruikbare invalshoeken. Hoofdzaken van bijzaken onderscheiden. Vervolgens de diepte in. Ze kan dat ook duidelijk uitleggen. Om haar verhaal kracht bij te zetten maakt ze het graag visueel. Duidelijk uitleggen heeft ze geleerd op scouting, waar ze acht jaar leiding heeft gegeven aan welpen en verkenners. Voor leken: kinderen van 7 tot 11 jaar en van 11 tot 15 jaar.

Gerdien houdt erg van taal. In haar rechtenstudie en haar werkjaren als jurist kwam dat goed van pas. Ook in organisatieontwikkeling heeft ze oog voor taal: hebben mensen dezelfde taal tot hun beschikking? Houden we ons verhaal zo eenvoudig mogelijk? Is er stiekem te veel Engels in geslopen?

Ontwikkeling in alle aspecten is een rode draad voor Gerdien. Ze is gedreven om werkwijzen en methoden telkens te verbeteren. Maar het mooiste vindt ze ontwikkeling in interactie, als een gesprek spannend wordt en het dichtbij mag komen. Met haar scherpe analyses weet ze te verwoorden wat iedereen aanvoelt, maar niet concreet weet te benoemen. Daarbij houdt ze telkens aandacht voor sfeer en verhoudingen. Natuurlijk blijft ze zichzelf ook ontwikkelen. Het liefst zou ze alles weten en kunnen. Een van de manieren om zichzelf te ontwikkelen is het lezen van (onwijs veel) boeken. Nieuwsgierig blijven.

Gerdien is vrolijk en creatief. Ook als ze niet aan het werk is, dan gaat ze graag tekenen of schilderen. Het liefst in de buitenlucht, thermoskan met koffie mee en aan de slag.

Achtergrond
Na haar studie Nederlands Recht is Gerdien als jurist aan de slag gegaan bij agentschap Telecom (ministerie van Economische zaken). In 2009 maakte ze de overstap naar de gemeente Assen en was daar naast jurist ook plaatsvervangend raadsgriffier. De laatste jaren is Gerdien actief als continu verbeterdeskundige, projectleider en programmamanager.

Profiel van Gerdien weergeven


Terug