Jan

Jan

“Haal uit de dag wat erin zit, voor je het weet is het leven voorbij..”

Voor Jan niet zomaar een zin of uitspraak maar meer een way of live. Ooit hoorde Jan iemand zeggen; “van hard werken ga je niet dood van stress wel”. Met die insteek gaat Jan naar z’n werk. Betekenisvol hard werken, zonder stress én leuke dingen doen. Dat is wat Jan veel energie geeft.

Respect en rechtvaardigheid staan bij Jan hoog in het vaandel. Bij Jan is iedereen ‘gelijk’. “Behandel een ander zoals jezelf graag behandeld wilt worden”. Met deze mindset gaat Jan ieder gesprek in.

Vanuit oprechte interesse en de vraag wat mensen beweegt of drijft voert hij zijn opdrachten uit. “Een doel stellen is realiseren” Zo heeft Jan, naast zijn gezin (vrouw en twee kinderen) en fulltime baan, zijn HBO opleiding facilitair management (in deeltijd avondstudie) in 2,5 jaar afgerond. Simultaan volgde hij de opleidingen Business Performer (INLPTA) en Changemanagement master (IAFLN).

Voordat Jan als contractmanager bij de gemeente Assen aan de slag ging, was hij werkzaam voor het Ministerie van Defensie. Ook daar gold het adagium “Een doel stellen is realiseren”. Zo behaalde hij in 1993 zijn rode baret en ging hij drie keer op uitzending naar Bosnië en één keer naar Afghanistan.

Een opdracht uitvoeren in verzwaarde omstandigheden of in een omgeving met chaos, stress of onduidelijkheid is voor Jan een omgeving waarin hij zich als een vis in het water voelt.

Door deze ervaringen is Jan doelbewust en vastberaden. Hij is duidelijk en eerlijk. “Als er iets is, dan zeg je dat gewoon en voeg je de daad bij het woord.” Dat betekent ook dat hij een fijn gevoel heeft voor zaken die niet helemaal kloppen. Dan benoemt Jan dat, haalt de angel eruit en kunnen mensen weer door. Hij leeft daarmee zijn eigen normen en waarden.

Jan is op z’n best als er iets te doen is. Van stilzitten wordt hij onrustig. In het doen is Jan niet kieskeurig: ook ‘saaiere’ klusjes als een planning maken of printjes draaien horen erbij en pakt Jan met evenveel daadkracht aan als een ingewikkeld adviestraject of het begeleiden van managementdagen.

Als Jan in een klus ‘duikt’, gaat hij samen met de klant het doel formuleren. Vervolgens met z’n allen daarvoor gaan is het mooiste wat er bestaat. Jan is actie- en resultaatgericht. Een gedragen oplossing door medewerkers en managers is in Jan zijn wereld ultimo. Jan vindt het mooi om ‘vrij’ te denken. Van abstracte ‘richtingen’ naar concrete doelen, om zo tot praktische oplossingen te komen die werkzaam zijn voor medewerkers én managers. Hij houdt de vaart erin. Experimenteert graag maar doet dit niet onbezonnen. Wat vaak een illusie lijkt weet Jan ‘te buigen’ naar werkelijkheid. Daarbij helpt zijn pragmatische insteek.

Achtergrond
Jan begon zijn loopbaan bij het Ministerie van Defensie. Na een zijstap als logistiek manager, werkte Jan als inkoopprofessional bij de gemeente Assen. In deze periode rondde hij ook zijn opleiding facilitair management af. De laatste jaren houdt Jan zich fulltime bezig met continu verbeteren en is hij manager bij de gemeente Groningen. Daarnaast is Jan voorzitter van het Inkoopplatform Groningen. Jan is lid van de adviescommissie van Conducto, dat zich bezig houdt met de verdere ontwikkeling van de PHBO Registeropleidingen van Conducto. Jan is getrouwd met Corien en vader van 3 kinderen, Lise (13), Maarten (10) en Noortje (1). Ze wonen in Assen. Persoonlijke eigenschappen van Jan zijn: pragmatisch, resultaatgericht, doorzetter, flexibel, punctueel, “mensen mens”, “bruggen bouwer”, didacticus, helicopterview.

Profiel van Jan weergeven


Terug